Pharmatextil logo
Az összetartó erő.
Pharmatextil logo

Ha az orvos másként nem rendeli, a kompressziós harisnyák használata egész nap ajánlott.

Ha Ön először visel kompressziós terméket, a szervezetét fokozatosan kell hozzászoktatnia a kompressziós harisnyához: kezdetben kevesebb, majd egyre hosszabb ideig viselje a harisnyát. A „szoktatási” időtartam egy-két naptól akár egy-két hétig is tarthat. Ez azért is szükséges, mert a kompressziós harisnya használatának kezdeti szakaszában a komoly kompressziós nyomás kellemetlen érzést okozhat, azt a benyomást keltve, mintha a harisnya „túl szűk” lenne.

Mivel a harisnya finom, vékony fonalból készül, ezért a mechanikai sérülések elkerülése céljából a harisnyát óvatosan húzza fel és le. A fel- és lehúzásához gumikesztyű használata ajánlott.

A lábharisnyák felhúzása:

Ha a nyitott orrú AF, AG vagy AM terméket vásárol, akkor a dobozban egy zöld felhúzópapucskát talál. A felhúzás menete:

A karharisnyák felhúzása:

 

Kezelési javaslatok

Az kompressziós harisnyákat kézmeleg vízben (maximum 40 °C-on), enyhén lúgos mosószerrel, kézzel ajánlatos mosni. Csavarni csak száraz törülköző között szabad. A szárítás során a terméket forró radiátorra vagy napfényre helyezni tilos. Vasalni nem szabad.

Ne távolítsa el a termék belsejében levő szabadon álló szálakat és szálvégeket, mert ez a termék tönkremenetelét okozhatja!

CE minősítés

Az gyártott termékek a 93/42/EEC Direktívát honosító, az orvostechnikai eszközökről szóló 4/2009. (III. 17.) EüM rendelet hatálya alá tartozónak nyilvánított, I. kockázati osztályú orvostechnikai eszközök, amelyek megfelelnek a rendelet 1. számú mellékletében foglalt alapvető követelményeknek, és rendelkeznek a gyártó szándéka szerinti teljesítőképességgel. Rendeltetésszerű használat esetén nem veszélyeztetik a beteg, a kezelő vagy más személy egészségét, illetve biztonságát.

Garancia

A Pharmatextil Kft a megelőző célú termékekre 3 hónap, a gyógyászati célú lábharisnyákra, karharisnyákra és ízületi támaszokra 6 hónap garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ezen időtartam alatt mindennapos viselés mellett a kezelési és a felhúzási javaslatokat betartva a termékek a kompressziós tulajdonságaikat és méretüket megőrzik. A kezelési és a felhúzási javaslatot a termékek csomagolása is tartalmazza.